АКТУАЛЬНО

Владика Василь Тучапець освятив нове приміщення офісу “Карітас Харків”

П'ятниця, 13 березня 2020, 12:41
11 березня владика Василь освятив нове приміщення офісу “Карітас Харків”. Звертаючись до працівників благодійного фонду, екзарх Харківський звернув увагу на період посту, який зараз триває.

Адже, за словами архиєрея, піст – це не лише обмеження від м’ясних та молочних страв, це час, щоб людина оцінила стан своєї душі. “Важливо побачити свої добрі риси та недоліки. Треба перепросити Бога за гріхи і накреслити шлях, що потрібно робити, щоб відвернутися від гріха і стати кращим”.

Владика Василь підкреслив важливість чесноти милосердя, адже організація Карітас є місцем, куди за допомогою звертаються різні люди. “Карітас – це лічниця, де люди мають відчувати милосердя насамперед від тих, хто тут працює”, – зазначив екзарх Харківський та побажав усім присутнім зростати у любові, зокрема до тих, хто є обділений та потребуючий.

Варто додати, що Благодійний фонд “Карітас Харків” розпочав свою діяльність у вересні 2014 року як «екстрена служба допомоги» на виклики внутрішньої та зовнішньої ситуації. ФОНД офіційно зареєстрований Харківським екзархатом УГКЦ та МБФ «Карітас Україна» 6 березня 2015 року. Харківський Карітас є християнською організацією, що допомагає людям в Харківському екзархаті (Харківська, Полтавська, Сумська області).

Пресслужба Харківського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next