АКТУАЛЬНО

Владика Василій Тучапець відвідав Свято-Івано-Павлівський монастир у Харкові

П'ятниця, 03 квітня 2020, 10:32
2 квітня, у день пам’яті святого папи Івана Павла ІІ, екзарх Харківський Владика Василій відвідав Свято-Івано-Павлівський монастир сестер Згромадження святого Йосифа в Харкові.

”Цього дня ми згадуємо 15-ту річницю відходу до вічності світлої пам’яті папи Івана Павла ІІ, якого проголошено святим і на честь якого посвячена ця каплиця, – звернувся архиєрей з вітальним словом до сестер монахинь. – Ми споминаємо святого, молимося до нього, просимо заступництва, зокрема для сестер, які тут трудяться”.

Владика Василій також пригадав, що шість років тому, саме 2 квітня 2014 року, Апостольська Столиця проголосила про створення Харківського екзархату УГКЦ. “Ми вбачаємо в цьому заступництво і особливу молитву святого Івана Павла, тож просимо в нього сьогодні ласк для священників, монахів, монахинь, вірних, добродії та жертводавців нашого екзархату, щоб він благословив нас вірно служити Христові”, – додав екзарх Харківський.

Варто зазначити, що сестри Згромадження святого Йосифа служать у Харкові з 2005 року. Свято-Івано-Павлівський монастир освячений 29 січня 2016 року Отцем і Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом та екзархом Харківським Василієм.

ugcc.kharkiv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next