АКТУАЛЬНО

Владика Василь Тучапець освятив наріжний камінь під будівництво військового храму

Понеділок, 06 грудня 2021, 15:33
У Полтавській військовій частині Десантно-штурмових військ ЗСУ відбувся чин освячення та благословення хреста і наріжного каменя під будівництво майбутньої святині для військовослужбовців.

Церковний чин освячення та благословення здійснив владика Василь Тучапець, екзарх Харківський. Із єпископом співслужили отець Василь Іванюк, бригадний капелан 81 аеромобільної бригади, та отець Максим Кролевський, військовий капелан цієї військової частини.

Владика Василь у своїй промові, звертаючись до військовослужбовців, подякував їм за відданість та службу для українського народу: “Навдовзі на цьому місці постане церква, побудується храм, у якому кожен військовий зможе прийти на молитву, попросити в Господа те, чого насправді потребує. Ми молимося за всіх наших військових, щоб Бог захистив вас та попровадив до спільної перемоги”.

Слід зазначити, що храм у військовій частині буде збудований на честь Святого архистратига Михаїла. І це не випадково. Бо саме цей святий архангел обраний покровителем Десантно-штурмових військ.

На завершення о. Василь Іванюк прочитав молитву десантника та подякував командирам та бійцям за їхню доблесну службу та професійне виконання службових обов'язків: “Тут збудується храм на честь Святого архистратига Михаїла, який є нашим патроном, заступником для кожного десантника. Ми будемо молитися і, думаю, що скоро архистратиг Михаїл збудує для нас храм”.

Після освячення владика Василь подякував особовому складу, поблагословив та окропив усіх свяченою водою.

Пресслужба Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next