АКТУАЛЬНО

Владика Василь (Тучапець) та владика Степан (Меньок) освятили на Полтавщині Дім милосердя для дітей

Понеділок, 04 травня 2015, 17:13
2-3 травня відбулися урочисті заходи з нагоди освячення Дому милосердя для дітей у с. Деменки Кобеляцького району Полтавської області. Святкування розпочалося у суботу з Вечірнї, яку очолив владика Степан (Меньок), екзарх Донецький.

У молитві взяли участь о. Василь Улішак, адміністратор храму Святого Миколая с. Деменки, о. Андрій Буняк із Кобеляк, о. Ігор Пагулич з Дніпродзержинська, о. Юрій та о. Максим Кролевський з Полтави, а також віце-ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії о. Андрій Чорненко, о. Марко Семеген - парох собору Святого Софії м. Рима та о. Володимир Вонс, ЧНІ, зі Львова. Окрім того, до Деменок завітала с. Олена Мацько, головна настоятелька Згромадження сестер милосердя святого Вінкентія, сестри Згромадження святого Йосифа з Харкова та сестри василіанки із Запоріжжя. На освячення Дому милосердя також було запрошено с. Софію Клімовську, яка ще в 2008 році розпочинала тут працю.

Після молитви відбулося урочисте привітання гостей, подяка жертводавцям, а також святковий концерт за участю вихованців Дому, парафіяльних дітей та гостей з Дніпродзержинська.

У неділю до Деменок завітав владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський, який разом із владикою Степаном (Меньком) та численним духовенством здійснили чин освячення Дому милосердя і відслужили Архиєрейську Святу Літургію.

Варто зазначити, що в урочистих заходах також взяли участь представники районної та сільської влади.

Довідка: Монастир сестер милосердя діє у Деменках з 2008 року і зараз в ньому проживають сестри Магдалина Чугайда та Параскева Мельничук, які опікуються шістьма дітьми шкільного віку. Нині закінчено ремонт Дому милосердя, але ще планується низка робіт для його благоустрою.

Прес-служба Харківського екзархату 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next