АКТУАЛЬНО

Владика Василь (Івасюк) узяв участь у Міжконфесійній раді області

Понеділок, 05 листопада 2018, 12:28
В Івано-Франківську відбулося засідання Міжконфесійної ради області для налагодження діалогу між представниками влади та Церкви напередодні проголошення Томосу і створення єдиної помісної Православної Церкви в Україні.

У заході взяли участь духовенство, керівники правоохоронних структур, голови райдержадміністрацій та мери міст обласного значення.

Відкриваючи зустріч, голова Івано-Франківської обласної державної  адміністрації Олег Гончарук наголосив на тому, що органи державної влади співпрацюватимуть із представниками Церков, щоб гарантувати безпеку та порядок в області.

«Сподіваюся, що наша зустріч допоможе налагодити добрий діалог між владою та Церквою. Головним завданням ставимо собі забезпечення на Прикарпатті толерантності у стосунках між конфесіями та виваженої політики у сфері державно-церковних відносин. Загалом мені приємно відзначити, що в області є готовність більшості конфесій до конструктивного діалогу задля вирішення наявних чи запобігання виникненню потенційних проблем. Це особливо актуально саме зараз, напередодні надання Томосу і створення єдиної помісної Православної Церкви в Україні», – зазначив очільник області.

Під час наради слово мали представники різних конфесій. Правлячий архиєрей Коломийської єпархії УГКЦ Василь (Івасюк) зазначив, що УГКЦ ніколи не втрачала Томосу від часів Володимира Великого.

«До Володимирової єдності треба йти. Мене тішить, що до цього усвідомлено повертається православний світ. Нас мають об’єднувати не лише такі питання, за круглим столом треба збиратися частіше, щоб почути думку кожного. Сьогодні ми зібралися під егідою держави, однак важливо пам’ятати, що духовенство має мирити владу, а не влада нас…»

У ході зустрічі представники Церков запевнили у своїй готовності до співпраці задля збереження спокою на Прикарпатті.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next