АКТУАЛЬНО

Владика Василь (Тучапець) освятив монастир сестер василіанок у Яворові на Львівщині

Четвер, 15 жовтня 2015, 10:48
11 жовтня 2015 року Божого в м. Яворові Львівської області було посвячено новий Свято-Покровський монастир сестер василіанок.

Чин посвячення здійснив Екзарх Харківський владика Василь (Тучапець) у співслужінні із запрошеними священниками.

Початок служіння сестер Чину святого Василія Великого у Яворові сягає 1621 року.

Протягом століть у цьому монастирі сестри прославляли Бога своєю молитвою та вели активну освітню діяльність. Тут діяла дівоча вселюдна школа, вчительська семінарія, на основі якої в 1930-х роках була утворена гімназія, а також інтернат для учениць.

У часи радянської влади сестер вигнали з їхнього монастиря і у ньому зробили лікарню.  У Яворові  залишилися тільки кілька монахинь, які працювали в лікарні, і їм виділили місце для проживання – монастирську пральню, де сестри проживали до цього часу. Будинок став тією оазою, де кожен знаходив підтримку і через молитву одержував  Божу силу  та поміч.

Через те, що стара пральня вже не підлягала ремонтові, а приміщення монастиря, у якому знаходиться тепер лікарня, сестрам не повернули, з ласки Божої та завдяки добродіям, жертводавцям та небайдужим людям збудовано нове приміщення монастиря.

Розділити з сестрами радість прийшли добродії та жителі м. Яворова, які чимало приклалися до будови монастиря.

Прес-служба сестер ЧСВВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next