АКТУАЛЬНО

Владика Василь Тучапець з Харкова: «Отримуємо допомогу від наших братів та сестер і я евакуюватися не збираюся»

Понеділок, 07 березня 2022, 07:00
Владика Василь Тучапець, екзарх Харківський, у неділю, 6 березня, упродовж кількох годин разом з парафіянами безперервно роздавав харків’янам допомогу, яка надійшла від наших братів і сестер із Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Допомогу привіз отець Володимир Борис із Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Її збирали з різних міст Закарпаття та Львівської області, зокрема із Сколе, Славського, Стрия та з Чехії.

В основному це продукти харчування та одяг.

Люди, тільки-но побачивши, що приїхала вантажівка, одразу почали підходити, щоб щось отримати.

І сьогодні після Служби Божої всі парафіяни з храму відразу пішли роздавати цю допомогу. Роздача тривала від 11:00 до 15:00. Була величезна безперервна черга.

Дитячі речі та одяг роздаватимуть у понеділок, 7 березня. У наступні дні владика Василь очікує ще на буси з допомогою.

Хоча Харків безперервно обстрілюють, Літургію служать у нижньому храмі, тож люди приходять помолитися. А деякі там практично живуть.

Владика Василь розповідає, що настрої в Харкові різні. Загалом люди тримаються, проте під впливом бомбардувань дехто впадає у стрес і не може себе опанувати. «Трясуться. І тоді нема іншого варіанту, як виїжджати, бо людина не заспокоїться. Частина жителів міста виїхала, але я стараюся переконувати людей, щоб вони нікуди не їхали, тому що дорога дуже важка...» – каже він.

Владика Василь не збирається покидати місто. «Та чого покидати?! Нема на що покидати», – повторює архиєрей.

Єпископ розповів, що в їхньому районі світла не було. Але вже з’явилося та подали опалення, хоч і легеньке, і є майже тепла вода. Але там, де йдуть обстріли, нічого немає і люди сидять у підвалах.

Парафіяни деяку допомогу заносили цим людям прямо в підвали.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next