АКТУАЛЬНО

Владика Василь Івасюк освятив меморіальну дошку В’ячеславові Чорноволу

Четвер, 17 січня 2019, 12:02
15 січня в місті Городенка Коломийської єпархії на будівлі райдержадміністрації та районної ради відкрили і освятили меморіальну дошку Герою України, видатному українському політичному діячеві В’ячеславові Чорноволу.

Провідник українського національно-визвольного руху В’ячеслав Чорновіл 14 листопада 1991 року відвідав Городенківщину та побував у цьому будинку.

Освятили пам’ятну дошку Єпарх Коломийський Української Греко-Католицької Церкви Василь Івасюк, отець-декан Ігор Левицький і отець-декан Православної Церкви України Богдан Мороз. Зі словами проповіді про Україну та її Героїв до присутніх звернувся владика Василь, який процитував слова пана В’ячеслава: «Дай, Боже, нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося потім гірко любити її – втративши».

Про визначний внесок в утвердження Незалежності України  та життєвий шлях В’ячеслава Чорновола присутнім розповіли голова районної ради Іван Мандич та секретар міської ради Любомир Музичка. На урочистості з нагоди відкриття пам’ятної дошки були запрошені також голова районної організації НРУ Любомир Легенюк та засновники НРУ на Городенківщині Ігор Терлецький, Роман Шушкевич, Іван Тучак і Богдан Живачівський.

Патріотичною українською піснею учасників свята привітала Тетяна Легенюк.

Депутат обласної ради Тарас Виноградник, голова РО НРУ Любомир Легенюк, один із засновників НРУ на Городенківщині Ігор Терлецький у своїх виступах відзначили величезний внесок В’ячеслава Чорновола в утвердження Незалежності України та розповіли про створення національно-патріотичного руху на Прикарпатті та Городенківщині.

На завершення урочистостей працівники культури привітали всіх присутніх із Різдвом Христовим колядою.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next