АКТУАЛЬНО

Владика Василь (Івасюк): «Одещину можна прирівняти до кількох областей Галичини»

Понеділок, 17 лютого 2014, 12:15
Кожна область, особливо на Сході і Півдні України, повинна мати хоча б одного єпископа.

Таке переконання висловив Владика Василь (Івасюк) в інтерв’ю стосовно свого призначення Єпархом Коломийсько-Чернівецьким.

«Скажімо, в Одеській області щонайменше 10 тисяч вірних греко-католиків. Це за офіційними даними. За Сталіна туди перевезено людей з 55 сіл із Західної України. Там є наші студенти, військові, люди, які взагалі не ходять до будь-якої церкви. Тут є надзвичайно багато праці для нашої Церкви. Я б прирівняв Одещину до кількох областей Галичини. Дай Боже, аби наша Церква призначила хоча б по одному єпископу в кожній області», – сказав архиєрей.

На думку владики Василя, єпископські призначення завжди важливі. «Адже там, де є єпископ, збираються люди, гуртується народ, проповідується Слово Боже. А особливо в цей час, коли багато людей стоять на Майдані і потребують вирішення духовних проблем. На мій погляд, призначення нових єпископів – успіх!», – вважає він.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next