АКТУАЛЬНО

Владика Василь (Тучапець) про Покотилівський монастир: «Радію, що є такий осередок молитви і тиші»

Вівторок, 17 лютого 2015, 19:56
Урочисті Богослужіння у Свято-Покровському василіанському монастирі розпочалися напередодні празника Стрітення Господнього. Увечері владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський, очолив Велику вечірню з литією у співслужінні з настоятелем монастиря ієрм. Йосифом Щуром, ЧСВВ. Опісля архиєрей поблагословив усіх присутніх через помазання освяченою оливою.

У сам празник владика Василь очолив Божественну Літургію, освятив образ Пресвятої Тройці та стрітенські свічки, які тримали вірні в руках. «У нашій Церкві празник Стрітення є також святом богопосвячених осіб, які віддали все своє життя на службу Господеві в монашому стані,- сказав у своєму слові архиєрей, – тому ми сьогодні щиро молимо Бога про добрі і ревні покликання для такого важливого служіння у нашій Церкві. Бо хто, як не монахи, в досить якісний спосіб, а саме прикладом свого життя, несуть до простої людини християнські цінності». Владика наголосив, що про добрі покликання потрібно просити Бога, а також підтримувати ці покликання своїми молитвами, тоді свята Церква матиме можливість ще більше поширювати навчання Христове.

Особливу увагу владика Василь звернув на значення Покотилівського монастиря в Харківському екзархаті. «Цей монастир є яскравим виявом служіння, бо саме тут, де наша Церква не є так поширена і немає такої активної підтримки, цей монастир рясніє квітами, впорядкованістю, чистотою. Також монахи цього монастиря плекають щиру любов до Бога, ближніх та, тримаючись непорушно вчення Церкви, виконують своє служіння. Я радію, що є такий осередок молитви і тиші, де у вирі життєвих негараздів людина заспокоює свою душу», – додав архиєрей.

На закінчення ієромонах Йосиф Щур, ЧСВВ, подякував владиці за щирі слова та підтримку, а також склав подяку всім добродіям за пожертви на встановлення образа.

Прес-служба Харківського екзархату

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next