АКТУАЛЬНО

Владика Василь взяв участь у поминальних заходах з нагоди 80-ліття Катинської трагедії

Вівторок, 14 квітня 2020, 12:52
13 квітня у Харкові відбулися поминальні заходи з нагоди 80-ліття Катинської трагедії.

Очолили екуменічну молитву за загиблими владика Павло Гончарук, РКЦ, владика Василій, екзарх Харківський УГКЦ, владика Митрофан, ПЦУ, та єпископ Павло Шварц, НЄЛЦУ.

У поминальній панахиді взяли участь Генеральний консул Республіки Польща в Харкові п. Януш Яблонський, представники місцевої влади та громадськості.

Зазначимо, що навесні 1940 року радянські спецслужби розстріляли близько 22 тисяч взятих у полон поляків, більшість з яких були офіцерами.

Таємні розстріли полонених, відомі під назвою Катинська трагедія, відбувалися в Катині, поблизу Смоленська, а також в Калініні, Харкові, Києві, Мінську.

З історичних джерел довідуємося, що масові страти польських генералів і офіцерів проводилися  в Харкові в період з 5 квітня по 12 травня 1940 року у підвалі управління НКВС СРСР у Харківській області за рішеннями особливої трійки. Загалом було розстріляно більш ніж 3820 військовополонених Війська польського. Тіла вбитих були вивезені у лісопарк поблизу району П’ятихатки.

Пресслужба Харківського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next