АКТУАЛЬНО

Владика Василь (Івасюк) освятив студентську каплицю

Четвер, 21 листопада 2013, 11:19
20 листопада в Коломийському інституті Прикарпатського університету імені В. Стефаника владика Василь (Івасюк), Адміністратор Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, здійснив освячення богослужбової каплиці Святого архистратига Михаїла.

Своє звернення до професорсько-викладацького складу та студентів вищого навчального закладу архиєрей розпочав із цитування Святого Письма: “Блаженний народ, у якого Господь - Бог його” (Пс. 143,15).

“На цьому святому місці ви по-особливому маєте можливість збільшувати особистий досвід віри в Господа, пізнавати духовний світ, - сказав єпископ і розповів присутнім про ангельські сили. - Ангел є особою, яка доносить звістку. Наші ангели-хоронителі дають нам добрі думки і ми почуваємося щасливими, коли дослухаємося до них. Проте діють і ангели темряви, вплив яких є згубним для людини”.

Владика Василь побажав студентам повсякчасно вибирати в житті дорогу правди і добра та послужити своїми професіями суспільству. “Просіть благодатей Святого Духа бути світильниками богоугодного життя”, - промовив він.

“Будьте люблячими батьками для великої родини студентів інституту, котра також має свого ангела-хоронителя. Вашим покликанням є настановляти, співпереживати і давати наснагу для навчання молодим українцям, які йдуть дорогою знань. Нехай ніколи не забракне для цього духовних і фізичних сил”, - звернувся єпископ до викладачів.

Про ідею облаштування студентської каплиці розповідає Галина Микитюк, заступник директора з навчально-виховної роботи: “Спочатку каплиця знаходилася в гуртожитку інституту, але на прохання студентської ради її перенесено в навчальний корпус, де навчається близько восьмисот наших студентів. Технічний персонал навчального закладу здійснив всі необхідні роботи для функціонування студентської святині”.

У Чині освячення також взяли участь: о. Іван Остафійчук, декан Коломийський, та митр. прот. Петро Чиборак, парох собору Святого архистатига Михаїла.

о. Василь Перцович, прес-секретар
Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next