АКТУАЛЬНО

Владика Василь (Івасюк) взяв участь у відкритті міжнародного фольклорного фестивалю «Писанка-2018»

Понеділок, 23 квітня 2018, 18:31
За традицією фестиваль розпочався зі святкової ходи від міської ратуші до музею писанкового розпису. Колонами центральною вулицею міста пройшлись представники місцевої влади, духовенство, гості та учасники фестивалю.

Право розпочати урочисте відкриття, на площі перед музеєм, надали творчим колективам Коломиї. Відтак зі сцени до присутніх звернулись правлячий Арихиєрей Коломийської єпархії Василь (Івасюк) та Єпископ Коломийський і Косівський Юліан (Гатала) УПЦ КП.

Вітаючи коломиян та гостей фестивалю владика Василь звернувся трьома мовами зі словами християнського привіту, після чого продовжив: «Великдень – це день воскресіння Ісуса Христа і найвеличніше свято року, котре завжди супроводжується писанкою. Особливого значення набуває посвячення Пасхи і писанок, котрі символізують весняне відродження природи і своїми коренями сягають у далеке минуле. Мудрі люди кажуть: «У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки». 

Наостанок владика порівняв жінку-гуцулку в національному одязі з писанкою і побажав представницям прекрасної половини людства надалі продовжувати писанковий рід України, благословляючи їх на добру долю.

Опісля до коломиян звернулися представники влади та закордонних делегацій, які залишили пам’ятні подарунки для жителів Коломиї. Продовжився фестиваль мистецькою програмою за участі колективів народної творчості.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next