АКТУАЛЬНО

Владика Василій Івасюк закликає допомогти поcтраждалим від повені

Понеділок, 29 червня 2020, 11:51
26 червня у Коломийській єпархії відбулася зустріч деканів з економічною радою. Присутні говорили про те, як допомогти людям, які постраждали від наслідків повені в Карпатах.

Зараз людям насамперед потрібні продукти харчування, питна вода і житло, яке забрала повінь або зруйнувала його такою мірою, що воно вже не підлягає ремонту. Не менш потрібні одяг і медикаменти. Обговорювали також, як  належно зібрати дітей на навчання, а до вересня-жовтня підготувати житло на холодний період.

Коломийська єпархія разом із благодійною організацією «Карітас» та представниками Тернопільсько-Зборівської архиєпархії вже почали роздавати матеріальну допомогу і морально підтримувати постраждалих.

У зв’язку зі стихійним лихом Коломийський єпископ видав Звернення до священників та всіх людей доброї волі. Владика Василій закликає 5 липня 2020 року, на свято Матері Божої Неустанної Помочі і Всіх святих українського народу, провести низку заходів. Зокрема, у церквах розпочати молитву за подолання наслідків повені до покровителів єпархії; організувати збір продуктів харчування, питної води і ліків; підготувати і провести збір пожертв у парафіях єпархії. Деканів єпископ зобов’язав «приймати всі види допомоги, вести детальний облік у письмовій формі та звітувати перед управлінням єпархії про стан виконання збору пожертв; кошти і матеріальну допомогу подати до управління єпархії для подальшого і якнайшвидшого розподілу між постраждалими; подати списки найбільш потребуючих людей, а також парафій».

Завершив своє звернення владика словами: «З надією на ваші відкриті серця до потерпілих у час повені в Карпатах 2020 року».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next