АКТУАЛЬНО

Владика Венедикт (Алексійчук): "Наступний вибух буде сильнішим від того, що спостерігаємо зараз"

Вівторок, 04 лютого 2014, 16:24
Якщо не вирішити чи принаймні не почати вирішувати ті проблеми, які вивели людей на вулиці, які спровокували цю ситуацію, то тимчасове примирення нічого не вирішить. Воно тільки відкладе, віддалить черговий вибух. І цей наступний вибух буде сильнішим від того, котрий спостерігаємо зараз. Таку думку висловив Єпископ-помічник Львівської архиєпархії Венедикт (Алексійчук) в інтерв’ю «Католицькому оглядачу».

На погляд єпископа, з часів ІІ Світової війни в нас не було настільки драматичної ситуації. «І ця ситуація, розвиваючись за законами людської поведінки, за законами поведінки людського суспільства, дедалі більше радикалізується. А з цією радикалізацією росте стіна відчуження між різними частинами нашого народу, нашого суспільства. Бо не можна забувати, що обабіч барикад є українці. І ті, і ті є частиною нашого народу; і ті, і ті є членами українського суспільства. І, як це можемо спостерігати, стіна нерозуміння й глухоти між ними стає вища і ширша», – вважає він.

На запитання, як можна вийти з такої ситуації, владика Венедикт зазначив, що тільки шляхом діалогу можна вирішити ситуацію, що склалася в Україні. «Бо навіть і після найрадикальніших дій, навіть, борони Боже, після війни все одно приходить час переговорів, діалогу. Без діалогу мирне вирішення ситуації є просто неможливим. Без діалогу ситуація дуже скоро може перетворитися на криваве протистояння», – сказав архиєрей.

На його думку, завдання кожного християнина – максимально наблизитися до Бога. «Погляньте на двох сестер з Євангелія – Марту і Марію. Марта клопоталася багато, старалася своїми людськими зусиллями вирішити ситуацію, а Господь похвалив Марію. Чому? Марія наблизилася до Господа, сиділа в Його ногах, вслухалася, прагнучи зрозуміти, як зробити, щоб було краще. Сьогодні це є завданням і всіх нас. Адже що більше ми будемо з Богом, то більше знатимемо, що нам робити, як розв’язувати ситуацію», – переконаний владика Венедикт.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next