АКТУАЛЬНО

Владика Венедикт молився на горі о. Маркіяна Шашкевича

Вівторок, 06 серпня 2013, 15:22
4 серпня 2013 року владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівський, узяв участь у молитовному вшануванні пам’яті о. Маркіяна Шашкевича на Білій горі, що в с. Підлисся.

Єпископ очолив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь. «Життя о. Маркіяна Шашкевича ― це сходження на Голготу. Просте, звичайне життя, наповнене різного роду терпінням», ― сказав владика Венедикт.

«Це не лише вшанування його, а щоб подивитися, що кожен може зробити, ― зазначив проповідник. ― Він не мав ні влади, ні економічних впливів, але зробив велике. Господь дав, що через особу о. Маркіяна пробудилася свідомість народу».

Насамкінець владика звернувся до численних молільників зі словами заохочення: «Він зробив, що міг. Тепер ми щось зробімо».

Після Божественної Літургії єпископ відслужив Панахиду на могилі учасників національно-визвольних змагань. Відтак архиєрей подякував усім за участь у молитовному вшануванні пам’яті о. Маркіяна Шашкевича та уділив благословення.

www.ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next