АКТУАЛЬНО

Владика Венедикт освятив приміщення для спільноти «Лярш-Ковчег» у Львові

Четвер, 17 жовтня 2013, 12:03
16 жовтня владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівський, благословив приміщення для спільноти «Лярш-Ковчег» у м. Львові, що знаходиться на території храму Святих Володимира та Ольги (вул. Симоненка, 5а).

На урочистому заході були капелани спільноти, засновники, доброчинці, друзі та гості святкового дійства.  

Після звершення Чину освячення до усіх присутніх зs своїм словом звернувся владика Венедикт. Він закликав ділитися своїми дарами, якими нас обдарував Господь: «Бог, коли дав, щоб ми десь народилися, він значить хотів, щоб ми тут щось зробили, чинили, творили. Ми усі, які сьогодні тут перебуваємо, теж щось робимо, кожен те, що вміє, - продовжив владика, - тому ця майстерня, яку ми сьогодні освячуємо, нехай буде місцем, де ви творитимете щось нове, щоб відчували, що робите щось важливе і ділилися цим із ближніми». Насамкінець ієрарх уділив присутнім архиєрейське благословення та побажав для спільноти «великої радості від праці в новому приміщенні, спілкування і спільних зустрічей».

По завершенні спільної молитви запрошені на новосілля гості ділилися подарунками зі спільнотою та словами привітань.

Наостанок відбулася святкова гостина та мистецька програма урочистості.

Довідка:

Спільнота "Лярш-Ковчег" об’єднує людей із розумовою неповносправністю, асистентів та волонтерів на п’ятьох денних програмах-майстернях. Людей розумово неповносправних тут називають друзями, вважаючи їх вчителями дружби та простоти життя. На сьогодні 69 друзів є учасниками п’яти програм майстерень, в яких спільно з асистентами проводять час в молитві, цікавих зустрічах та виготовленні різноманітних речей (листівки, свічки, картини, прикраси).

Прес-служба Львівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next