АКТУАЛЬНО

Владика Венедикт освятив приміщення для ТУСК "Обнова" у Львові

Вівторок, 15 жовтня 2013, 10:37
11 жовтня 2013 року владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівський, освятив офіс Львівського обласного товариства українських студентів-католиків «Обнова», який розташований на території Свято-Юрського комплексу в м. Львові.

На урочистостях також були: о. Тарас Грем, духівник львівської «Обнови», п. Рома Гайда, голова крайової управи Українського патріархального товариства у США, о. Тарас Милян, керівник «Фундації духовного відродження». На відкриття прибули представники товариства «Обнова» з Києва, Тернополя та Чорткова.

Варто зазначити, що облаштування приміщення офісу тривало впродовж трьох років. Останні тижні робота в офісі кипіла інколи навіть до пізньої ночі. І ось цей історичний момент настав ─ Товариство має свою домівку.

Після освячення приміщення владика Венедикт сказав: «Що означає цей знак – подія освячення? Щось вона додасть цьому помешканню чи не додасть? (Багато людей живуть у неосвячених помешканнях.) Що це дає? Найперше дає розуміння дуже великої правди, - правди, яку ми часто повторюємо як християни, говоримо, декларуємо, але – не усвідомлюємо. Тому, коли ми щось освячуємо, то насамперед пробуємо усвідомити, перенести Богові те, що й так Його. Те, що ми кажемо на Літургії: «Твоє від твоїх Тобі приносимо».

Звертаючись до студентів-католиків «Обнови», проповідник зазначив: «Бог хоче з вами тут бути. Бог хоче до вас промовляти. Бог хоче направляти вас. І саме освячення є для того, щоб ми усвідомили собі цю Божу присутність,  в якій ми ходимо, але про яку забуваємо. Ми молилися про те, щоб Бог був тут, наповнював ці стіни і всіх, хто буде тут перебувати й працювати, своєю присутністю».

Крім того, владика Венедикт побажав обновлянам прислухатися до Господа: «Під час Богослужіння і сьогодні ми чули слова, які повторюємо: «Будьмо уважні!». Щоб ви були уважні, що Бог хоче від кожного з вас. Бо Бог щось хоче: а що хоче? Те, що найкраще для вас».

Наостанок Наталя Козопас, голова львівської «Обнови», подякувала владиці та всім, хто невтомно трудився, готуючи це приміщення. Зокрема, вона підкреслила: «Ці стіни – наші стіни – повністю виткані з Божої любові. І тут тільки слава велика Богові».

За повідомленням Уляни Журавчак і Марти Зозулі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next