АКТУАЛЬНО

Владика Венедикт зустрівся з салезіанською молоддю

П'ятниця, 25 грудня 2015, 11:56
«Ніхто не є здатним почути, лише той, хто був почутий; він сам стає готовий слухати», – сказав владика Венедикт на зустрічі з салезіанською молоддю в рамках підготовки до Світових днів молоді - 2016. 24 грудня в церкві Покрову Пресвятої Богородиці зібралися десятки хлопців й дівчат, щоби спільно продовжити свою духовну мандрівку – підготовку до Кракова.

Темою вечора були слова Євангелія «Блаженні ті, що слухають Слово Боже і зберігають його» (Лк. 11, 28). Провадив зустріч о. Анатолій Гецянин, СДБ. Разом із ним молодь пробувала глибше зрозуміти слова гімну СДМ-2016, а також і євангельське гасло, що було лейтмотивом цього вечора. Окрім духовних роздумів, молодь співала різні християнські пісні, а також дізналася про деякі причини, які пояснюють, чому ж варто слухати Слово Боже.

Атмосфера таких релігійних рефлексій, пісень і молитви спонукала до духовної тиші, в якій кожен міг заглибитися в себе, спробувати почути голос власного серця і послухати, що ж Господь до нього промовляє. Цього вечора всі присутні в храмі мали нагоду приступити до Сповіді.

На завершення молитовних чувань молодь молилася вервицю з розважаннями, а відтак до теми цього духовного вечора своє слово виголосив владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

«Ми можемо подумати, що людині слід мати якісь особливі здібності, щоб слухати. Однак святі, які часом здаються нам недосяжними, показують, що насправді можливо жити Богом і Словом Божим. Приклад святих є вічним.

У житті не просто знайти когось, хто буде завжди готовим нас чути, а Бог готовий нас вислухати. Чому Господь прощає? Тому що любить, вірить, що ми можемо змінитися. Він вірить у людину, тому знову і знову готовий нас почути.

Часто наші молитви розсіяні, неуважні. Але Бог нас слухає, для Нього ми завжди цінні. Ніхто не є здатним почути, лише той, хто був почутий; він сам стає готовий слухати.

Як кожен загляне у своє життя, чи побачить там випадки, коли Бог нас почув? Кожен з нас був вислуханий Богом, але дуже часто і швидко ми про це забуваємо.

Кожен із нас може написати свій досвід зустрічі з Богом. Апостоли досвідчили, пережили зустріч і написали Євангеліє. Ми не бачили Христа історично, але в нашому житті були моменти, коли ми досвідчували Його присутність. Ніяка подія в житті не є випадковою… Через усе промовляє Господь, Він хоче кожному з нас щось сказати.

Якщо Господь до нас щось промовив, значить ми здатні цим жити. Бог ніколи не дасть більше, ніж людина може витримати.

«По вірі вашій дасться вам…» – що бажаємо, те й стається… Тож бажаймо слухати Бога, Він багато хоче сказати кожному з нас. Хай Господь дасть нам це велике бажання і тоді у нас буде радість життя. Ми всі хочемо бути щасливими, а Бог знає, що є правдивим щастям, і хоче нам це сказати, отож потрібне лише бажання, щоби Його почути», - сказав вл. Венедикт у своєму слові до молоді.

Пригадуємо, що такі зустрічі традиційно відбуваються один раз на місяць, зазвичай в останній четвер місяця у церкві Покрову Пресвятої Богородиці (Личаківська, 175), початок о 19:00. У них бере участь молодь із різних салезіанських осередків. «Дорога до Кракова» є своєрідною духовною мандрівкою-підготовкою до Світових днів молоді, що влітку (26-31 липня 2016 року) відбуватимуться у Польщі.

о.Юрій Смакоус, СДБ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next