АКТУАЛЬНО

Владика Володимир (Груца) прирівняв переселенців до Пресвятої Родини

Середа, 13 грудня 2017, 12:59
12 грудня 2017 року в Головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» відбувся круглий стіл на тему «Моделі допомоги на шляху інтеграції внутрішньопереміщених осіб». Такий захід організували представники університету та благодійної організації «Карітас України».

У роботі круглого столу взяв участь владика Володимир (Груца), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ. У привітальному слові, виходячи з духу передріздвяного часу, владика влучно порівняв життя внутрішньопереселених осіб та їхніх родин до нелегкої долі Пресвятої родини: святого Йосипа і Пречистої Діви Марії. Єпископ наголосив, що вони були своєрідно «транзитні» люди, в сучасних категоріях – переселенці. 

Вони йшли, вони шукали місця для поселення, ночівлі і, зрештою, народження Ісуса. У Вифлеємі їх спочатку не прийняли, бо місцеві мешканці мали певні настороження до іноземців. Їх не прийняла та чи інша родина, хоч потім напевно жаліли, адже могли стати свідками і учасниками народження Христа, а саме їхній дім міг стати яскинею: «Вони, напевно, потім думали собі: «Якби ми знали». Сьогоднішня конференція, є власне тим місцем, щоб нас просвітити в цих питаннях, щоб ми були ті, які знали, як вийти назустріч цим людям» – сказав на завершення свого слова Владика.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next