АКТУАЛЬНО

Владика Володимир Груца провів день духовної віднови для працівників Патріаршої курії у Львові

Вівторок, 28 січня 2020, 19:37
28 січня 2020 року у Львові, у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці, що в Патріаршому домі, для працівників Патріаршої курії провели день духовної віднови. Реколектант - владика Володимир Груца, єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Мета такої ініціативи – створити працівникам Курії  нагоду духовно «перезавантажитися», а також відчути приналежність до однієї патріаршої родини.

Традиційно день духовної віднови розпочався з Утрені та Божественної Літургії.

“Дорога моя куріальна родино, – такими словами звернувся до присутніх реколектант. – Після празників Церква заохочує нас до праці. Подумаймо разом: якою має бути наша праця у Патріаршій курії? Адже Курія є серцем Церкви, яке доносить кров до всіх судин та найменших капілярів”.

Під час духовних наук владика Володимир виокремив п’ять особливостей роботи в Курії:

  1. Кожна сумлінна праця може бути місцем пошуку святості, а праця в церковних установах має особливий вимір свідчення і відповідальності.
  2. Робота в церковних установах і в Патріаршій курії має  широкий  вимір служіння.
  3. Діяльність є нагодою для зростання, зокрема праця в Курії вимагає особливої рівноваги і розсудливості.
  4. Робота є нагодою для поширення миру і порозуміння, однак праця в Курії має особливий вимір миру і спокою.
  5. Кожна робота є нагодою для апостольства, однак праця у Курії пропонує особливий шанс для поширення науки Церкви.

За словами реколектанта, керівником чи лідером у церковних структурах не може бути людина, яка не вміє бути одночасно підлеглим. Варто вміти  просити поради, пробачення у колег, сприймати виклики у світлі Христової віри, а також пам’ятати, що ми не є чиновниками Патріаршої курії.

Наприкінці владика заохотив працівників Курії приступити до Тайни Покаяння, зауваживши, що для нас сповідь - це не трибунал, а терапія, відтак покута – не кара, а медицина для нашої душі.

“Гілки і коріння належать до дерева, виконують важливу роль. Відповідно, Бог хоче бачити нас цілісними людьми, щоб ми належали Всевишньому. Курія – єдиний організм, і Господь Бог прагне, щоб вона здійснювала Його задуми”, – підсумував проповідник.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next