АКТУАЛЬНО

Владика Володимир (Ґруца) відвідав колегіум «Канізіанум» в Інсбруку

Понеділок, 05 лютого 2018, 14:10
2 лютого 2018 року, у день Стрітення Господа нашого Ісуса Христа за григоріанським календарем, Літургію в українській греко-католицькій каплиці Святих Володимира і Ольги колегіуму «Канізіанум» у Інсбруку, Австрії, очолив владика Володимир (Ґруца), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, який свого часу також здійснював свої докторські студії в Тіролі.

Із владикою співслужив отець Роман Птасюк, священик Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, докторант богословського факультету Інсбруцького університету. Співом Літургію супроводжували українські студенти-богослови, які також студіюють в Інсбруку. Участь у молитві взяла також найстарша парафіянка інсбруцької парафії, пані Марта.

Після читання Євангелія владика звернувся до присутніх із проповіддю. У своєму слові єпископ описав Стрітення як свято зустрічі, зокрема і зустрічі поколінь. Проповідник порівняв зустріч Симеона з Ісусом із стосунками між старшим і молодшим поколіннями в сучасному світі. Також він застановився над тим, що кожен, незалежно від віку, є членом Церкви, а тому має брати в її житті однаково активну участь. Владика побажав присутнім проводити більше часу з Богом, адже таке проведення часу – інвестиція у вічність.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next