АКТУАЛЬНО

Владика Володимир (Ґруца) узяв участь у святкуванні 10-ї річниці «Школи народжувати»

Середа, 24 жовтня 2018, 13:44
20 жовтня 2018 року владика Володимир (Ґруца), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, відвідав парафію Священномученика Йосафата у Львові в рамках святкування 10-ї річниці «Школи народжувати».

Такий вид соціального служіння при парафіях має на меті формувати культуру відповідального батьківства серед молодих подружжів. Протягом цих років при парафії Священномученика Йосафата (а з 2017 – при церкві Блаженного Миколая (Чарнецького) курси підготування до пологів пройшло понад 500 пар. Деякі з них вже стали багатодітними сім’ями. Із часом супровід пар перетворився на спільноту взаємопідтримки сімей.

Разом із викладачами інших філій прийшла привітати та підтримати випускників засновниця «Школи народжувати» в Україні лікар-НаПроТехнолог Зореслава Городенчук.

Під дитяче гомоніння, з яким вміло собі давали раду аніматори творчої студії «Руда панда» та волонтери з парафіяльної молодіжної спільноти «Світло Христа», батьки мали змогу поспілкуватися із викладачами та поділитися між собою практичним досвідом.

Після привітань та свідчень сімей випускників Школи владика звершив вечірню як подяку за дар життя. У своїй проповіді архиєрей наголосив, що чудотворним покровителем матерів при надії та пологах є святий Герард, і відтепер «Школа народжувати» матиме свого офіційного святого заступника.

Також владика порівняв 10 років діяльності Школи із «трояндовим ювілеєм«, де пелюстки квітів – це наші діти, колючки на стеблі – різні життєві випробування. Але стебло – зеленого кольору, кольору надії та Святого Духа.

Наприкінці кожній сім’ї було уділено архиєрейське благословення та побажання множити та ростити майбутню спільноту.

За матеріалами ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next