АКТУАЛЬНО

Владика Володимир (Війтишин) освятив богослужбову каплицю Блаженних Станіславівських новомучеників

Середа, 02 листопада 2016, 16:42
1 листопада в Архиєпархіальному управлінні Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин) освятив богослужбову каплицю Блаженних Станіславівських священномучеників Григорія Хомишина, Івана Слезюка та Симеона Лукача, в якій відтепер щодня служитиметься Служба Божа.

Першу Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Володимир у співслужінні із синкелом у справах духовенства та священичих родин митр. прот. Олегом Каськівим, віце-ректором духовної семінарії прот. Андрієм Чорненком та помічником економа архиєпархії прот. Віталієм Максимівим. Участь у Літургії взяли працівники Курії, Митрополичого трибуналу та економічного відділу.

У своїй проповіді до присутніх архиєрей зауважив, що ще з ранніх часів християнства вірні збиралися в одному місці для молитви, яке називали церквою або каплицею. «Тепер і в Архиєпархіальному управлінні є таке місце, де всі працівники Курії матимуть можливість щодня збиратися на спільну Літургію та молитви», - переконаний Митрополит.

По закінченні Богослужіння всі спільно помолилися за мир і спокій в Україні молитву «Боже великий, єдиний», а владика Володимир уділив архиєрейське благословення та побажав, щоб кожний працівник завжди приходив до цього святого місця, з якого черпав сили та натхнення для роботи на славу Божу.

ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next