АКТУАЛЬНО

Владика Ярослав освятив храм в с. Берестяни на Самбірщині

Середа, 20 вересня 2017, 15:20
17 вересня владика Ярослав, Єпископ Самбірсько-Дрогобицький, освятив храм Успення Пресвятої Богородиці в с. Берестяни Самбірського району. Освятивши храм і престол, єпископ коротко розповів про символіку чину освячення та привітав усіх присутніх із знаменною подією. Він подякував мешканцям села за те, що вони доклали надзвичайно багато праці, щоб воздвигнути з руїни такий величний храм, а також запевнив, що в день свята з ними духовно єднається і їхній земляк - перемишльський єпископ Іван Снігурський, із часу переходу у вічність якого минає 170 років.

Під час Божественної Літургії з владикою Ярославом співслужили декан Самбірський о. Богдан Добрянський, адміністратор храму о. Андрій Меліш та інші священики єпархії.

Під час проповіді владика Ярослав назвав дві заповіді любові важливою божественною істиною, яку людина має не тільки усвідомити, а й обов’язково втілювати в життя. «Глибина духовного життя виявляється в повноті та абсолютному пануванні любові в природі й життєдіяльності християнина», ‒ сказав проповідник. Бог у любові і задля любові сотворив усе, тому Своїми заповідями Він не обмежує людину, а пригадує їй про засади сотвореного. 

«Божу любов до людини ми відкриваємо у храмі, де Бог продовжує нам служити ділами свого відкуплення», ‒ сказав владика Ярослав, складаючи подяку священикам і вірним, які подбали про оновлення храму.

Колишній костел греко-католикам віддали у 2008 році. За дев’ять років його відремонтували, добудували, поштукатурили, пофарбували, вставили нові вітражі на вікна. Храм отримав новий дах з п’ятьма куполами (шостий ‒ на дзвіниці).

Після закладення капсули була встановлена пам'ятна таблиця з нагоди освячення храму, на якій зображена запрестольна ікона «Нев'янучий цвіт» та попередні храми 1747 і 1912 років.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sde.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next