АКТУАЛЬНО

Владика Ярослав (Приріз) благословив семінаристів на новий навчальний рік

Середа, 31 серпня 2016, 11:26
У Дрогобицькій духовній семінарії блаженних священномучеників Северина, Віталія та Якима 29 серпня 2016 року Божого Архиєрейською Божественною Літургією розпочався новий 2016-2017 навчальний рік.

Очолив Літургію владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні з отцями-настоятелями та викладачами семінарії. Окрім семінаристів, на молитві чисельно були присутні їхні родичі та друзі. Своїм співом Літургію супроводжував семінарій ний хор "Оранта".

У проповіді владика Ярослав нагадав, що новий навчальний рік є ювілейним 20-м роком від заснування семінарії. Тому ця Літургія повинна бути молитвою подяки за всіх священнослужителів, які тут проходили формацію і зараз служать у всій Україні та за її межами, і семінаристів, які ще готуються стати добрими пастирями. Наприкінці проповіді владика Ярослав привітав усіх семінаристів та викладачів з початком нового навчального року та подякував дияконові Києвської архиєпархії Петру Токачу, який привіз для семінаристів мощі Верховного апостола Петра для отримання обильних ласк і потрібних благодатей Божих.

Після завершення Літургії владика здійснив Чин освячення підрясників студентам 2-го курсу семінарії, а семінаристи і всі присутні мали можливість ушанувати мощі святого апостола Петра. Після спільної фотографії відбулася святкова трапеза.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next