АКТУАЛЬНО

Владика Ярослав (Приріз) відвідав Бориславську cпецшколу-інтернат

Середа, 21 грудня 2011, 15:39
У неділю, 18 грудня, напередодні свята Миколая, Владика Ярослав (Приріз), Адміністратор Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, відвідав Бориславську спеціальну школу-інтернат для дітей з наслідками поліомієліту та ДЦП. Його супроводжували директор Благодійного фонду «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ» о. Ігор Козанкевич та директор «Карітасу» в м. Борислав о. Петро Підлубний.
У неділю, 18 грудня, напередодні свята Миколая, Владика Ярослав (Приріз), Адміністратор Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, відвідав Бориславську спеціальну школу-інтернат для дітей з наслідками поліомієліту та ДЦП. Його супроводжували директор Благодійного фонду «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ» о. Ігор Козанкевич та директор «Карітасу» в м. Борислав о. Петро Підлубний. Архиєрея привітали мешканці інтернату на чолі з директором п. Наталією Тищенко. «Сповнені передчуттям свята, діти уважно слухали Владику, який розповідав про історичну постать святого Миколая Чудотворця, заступника та покровителя всіх дітей», - повідомила Наталія Яцик, менеджер із зв’язків з громадськістю Благодійного фонду «Карітас СДЄ УГКЦ». Далі увазі відвідувачів було запропоновано святкову програму: діти розповідали вірші, співали пісень, отримуючи подарунки від святого Миколая. Після завершення свята єпископ спілкувався з маленькими мешканцями інтернату та вихователями, оглянув територію і приміщення школи.  

Департамент інформації УГКЦ

 

Додаток: Сьогодні у закладі перебуває 113 дітей зі всієї України віком від 6 до 20 років, які потребують реабілітації та постійного догляду. Загалом установа розрахована на 120 осіб, фізична реабілітація тут триває 11 років. Школа має потужну лікувально-діагностичну базу, серед основних видів реабілітації є психокорекція, логопедія, дефектологічна корекція, кабінети ЛФК, ультразвукова терапія та інші. Серед проблем, на які слід звернути увагу, є те, що кожного тижня близько 70 дітей, які не їдуть додому на вихідні, не беруть участі в Службі Божій. У школі немає транспорту, який зміг би відвезти дітей до храму щонеділі.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next