АКТУАЛЬНО

Владика Ярослав Приріз закликав духовенство і вірних єпархії у час випробувань посилити свої молитви до Богородиці

Вівторок, 31 березня 2020, 11:02
Єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії Ярослав Приріз звернувся до духовенства, монашества і вірних посилити молитви до Пресвятої Богородиці. У своєму зверненні владика нагадує про Її велику роль в історії спасіння та в духовному житті християнина: «Пречиста Діва Марія справді є Матір’ю Церкви, а отже, кожного з нас.

Вона ніколи не покидає своїх дітей у скруті, ніколи не відвертається від них у скорботі. Ми можемо радіти, що перед Божим престолом маємо таку заступницю, яка невтомно молить за нас перед лицем Всевишнього».

«Тому український народ покладає на Богородицю велику надію і «упродовж століть споруджує на Її честь храми, прибігає до Її ікон, лине до чудотворних місць, де по-особливому відчувається Її заступницька дія. Чимало таких богородичних святинь є на нашій землі!», – пише єпископ, перераховуючи, зокрема, такі загальновідомі єпархіальні відпустові місця, як Самбір, Грушів, Биличі, Тишковичі, Губичі і Рудки.

Відтак владика Ярослав закликає віддати самих себе, а також рідних і близьких та увесь український народ і все людство під материнську опіку Пресвятої Богородиці, звертаючи увагу на потребі благати про Її небесне материнське заступництво в актуальних труднощах і викликах, які переживає український народ: «Ми благаємо в Неї, щоб на нашій українській землі запанував справедливий мир. Ми прохаємо, щоб Мати Божа розрадила вдів, втерла сльозу з очей сиріт, простягнула руку допомоги пораненим. Ми молимося за наш народ і за нашу улюблену батьківщину Україну, щоб силою заступництва Пресвятої Богородиці відступила темна сила зла, недуг, агресії і смерті».

Для цього єпископ Самбірсько-Дрогобицький пропонує використовувати особливий «Молитовний чин про заступництво Пресвятої Богородиці над українським народом», укладений для моління у час випробувань, які зараз переживає народ.

Священнослужителям благословляється зачитати Звернення єпископа після кожної Божественної Літургії на свято Благовіщення Пречистої Діви Марії, 7 квітня 2020 року Б., помолившись після цього «Молитовний чин про заступництво Пресвятої Богородиці над українським народом».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sde.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next