АКТУАЛЬНО

Владика Йосафат (Говера) здійснив канонічну візитацію парафії Святих апостолів Петра і Павла у Нововолинську

Середа, 21 лютого 2018, 12:43
17-18 лютого 2018 року відбулася канонічна візитація парафії Святих апостолів Петра і Павла у Нововолинську. 17 лютого члени комісії оглянули та оцінили стан усього парафіяльного майна та будівництво храму, перевірили фінансову діяльність, належне ведення парафіяльної документації відповідно до церковного і державного законодавства.

Парох о. Володимир Кметь і сотрудник о. Андрій Коваль представили інформацію про душпастирську ситуацію в парафії.

18 лютого канонічну візитацію продовжив єпископ Йосафат (Говера), який прибув із пастирським візитом у супроводі члена візитаційної комісії д-ра Юрія Мачалаби, та передав у парафію на постійне почитання мощі одного з тринадцяти блаженних Пратулинських мучеників Вінкентія Левонюка. Після урочистої зустрічі розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія у співслужінні з парохом Володимиром Кметем і сотрудником о. Андрієм Ковалем.

У проповіді владика Йосафат, окрім роздумів над подвигом блаженних Пратулинських мучеників, наголосив на значенні Великого посту. Також сказав, що під час Великого посту кожен християнин повинен бути особливо тісно пов’язаний з молитвою, милостинею, добрими вчинками для потребуючих братів і сестер, щоб гідно підготувати себе до Воскресіння Христового.

Опісля Архиєрейської Літургії єпископ зустрівся з членами парафіяльних спільнот «Братство Матері Божої Неустанної Помочі» та «Матері в молитві», парафіяльним хором, церковною прислугою, а також із працівниками обласного благодійного фонду «Карітас-Волинь». Владика Йосафат висловив подяку парафіянам та всім жертводавцям, які спільними зусиллями, молитовно та фінансово підтримують будівництво храму. Отримати архиєрейське благословення та поспілкуватися з єпископом мали можливість усі охочі парафіяни.

Парох, о. Володимир Кметь, подякував владиці Йосафату за пастирський візит, за батьківську опіку над парафією та особливий дар для парафії – мощі блаженного Пратулинського мученика.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www. lutsk-ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next