АКТУАЛЬНО

Владика Йосафат Мощич молитвою відкрив всеукраїнські вшанування композитора і поета, Героя України Володимира Івасюка

Вівторок, 05 березня 2019, 12:47
4 березня 2019 року легендарному українському композитору, який народився на Буковині, могло б виповнитися 70 років. Святкування роковин запланували в Кіцмані, Чернівцях та Львові, де жив Володимир.

У понеділок родина Івасюків, чернівчани, представники влади та громадські діячі зібралися в меморіальному музеї Володимира Івасюка, що в Чернівцях. У переддень ювілею композитора в музеї завершили ремонт, тож родинна квартира того дня була особливо гостинною.

Захід відкрив молитвою владика Йосафат Мощич, Єпарх Чернівецький. Єпископ запросив усіх до спільної молитви, яка завершилася спільним «Вічная пам'ять». «Люди і герої помирають, а те, що вони робили з любов’ю – живе вічно. А пісні композитора написані із серця, тому мають таку популярність», – сказав єпископ.

Урочистості відвідав також третій президент України Віктор Ющенко із дружиною Катериною. Саме за його каденції композитору посмертно присвоїли звання «Герой України».

Під час заходу відбулося відкриття колекції картин із портретного проекту «Обрані часом» народного художника України Володимира Слєпченка, який також приїхав на Ювілей Володимира Івасюка. Преосвященний Йосафат поспілкувався з Народним художником та подякував автору за високе мистецтво.

Цього ж дня, по обіді, владика Йосафат у супроводі духовенства відвідав Ювілейний концерт, присвячений сімдесятиріччю від дня народження Володимира Івасюка, який відбувся в обласному музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської.  Родина Івасюків подякувала архиєрею за підтримку та молитву, а владика Йосафат усім членам пісенної родини уділив своє архиєрейське благословення.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next