АКТУАЛЬНО

Владика Йосафат Мощич очолив вечірню в межах Патріаршої прощі у Крилосі

Неділя, 01 серпня 2021, 13:41
31 липня у відпустовому місці с. Крилос розпочалася традиційна проща вірних Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ. Цього року проща відбувається з нагоди 425-ї річниці Берестейської унії та в наміренні за мир в Україні.

Молитовна програма Патріаршої прощі у Крилосі тривала всю ніч.  Паломники добиралися до відпустового місця пішки, автотранспортом і навіть велосипедами.

Після короткого відпочинку розпочалася молитовна програм. Спершу вірні взяли участь у співаній молитві на вервиці й Молебні до Пресвятої Богородиці. Незважаючи на раптову зливу, молільники все ж здійснили піший похід до княжої криниці й освятили воду.

Далі заслужена артистка України Галина Баранкевич виконала пісню-гімн до Галицької чудотворної ікони Матері Божої.

Відтак розпочалася вечірня. Цю молитву очолив владика Йосафат Мощич, єпарх Чернівецький УГКЦ. Своїм співом богослужіння прикрасили семінаристи.

Під час усієї вечірньої програми прочани мали змогу приступати до Таїнства Покаяння. 150 священників Івано-Франківської архиєпархії були до диспозиції усім охочим.

У часі вечірні відбувся урочистий обхід довкола храму з Чудотворною іконою Матері Божої та свічками. Опісля ікону розмістили для прилюдного почитання.

На закінчення спільної молитви владика Йосафат подякував усім прочанам за участь у прощі та витривалість, адже попри різке погіршення погоди більшість паломників залишилися і впродовж ночі заносили свої молитви до стіп Богородиці за мир в Україні та своїх наміреннях.

Далі у програмі Патріаршої прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої відбулася мистецько-євангелізаційна програма.

Департамент інформації Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next