АКТУАЛЬНО

Владика Йосафат Мощич взяв участь у хіротонії єпископа Яссів (Румунія)

Четвер, 08 серпня 2019, 11:11
Єпископ Чернівецький Йосафат Мощич 6 серпня 2019 року взяв участь у єпископській хіротонії владики Іосифа Паулеця, а відтак – в інтронізації – введенні єпископа на престол римо-католицької єпархії в Яссах (Румунія).

У цей день християни за новим календарем відзначали Преображення Господнє. Варто зауважити, що Ясська єпархія РКЦ найчисельніша в Румунії. На святкування прибуло понад 15 єпископів із Румунії та з-за кордону, близько 400 священників, богопосвячені особи, представники державної влади та численні миряни.

Владика Йосафат на Богослужіння прибув у супроводі синкела єпархії о. Валерія Сиротюка й о. Миколи Николаїшина, генерального вікарія для греко-католиків Румунії.

Преосвященний Іосиф Паулець донедавна був деканом Буковинського благочиння та парафіяльним священником у римо-католицькій парафії  Святого Іоана Непомука Сучава (80 км до Чернівців). До речі, о. Іосиф приїздив раніше з іншими священиками як паломник до Чернівецької чудотворної ікони «Надія Безнадійних» катедрального храму УГКЦ. 

6 липня 2019 року Папа Франциск проголосив Іосифа Паулеця єпископом Яссів. Того ж дня Святіший Отець прийняв прохання про відкликання єпископа Петру Ґергеля з керівництва Ясської єпархії РКЦ, якою він керував 41 рік, а відтепер служитиме в Церкві як єпископ-емерит.

Українські гості подякували за запрошення відвідати чудове місто на кордоні України та Молдови. Преосвященний Йосафат на згадку про відвідини сусідньої румунської єпархії залишив своєму колезі владиці Іосифові ручний дерев’яний хрест роботи українських різьбярів.    

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next