АКТУАЛЬНО

Владика Йосафат (Мощич) узяв участь у роботі Чернівецької обласної ради Церков

Четвер, 22 березня 2018, 15:38
Чернівецька обласна рада Церков та релігійних організацій зібралася 21 березня 2018 року на своє чергове 7 засідання. У його роботі взяли участь представники більшості релігійних конфесій краю. УГКЦ на зібранні представляв владика Йосафат (Мощич), Єпарх Чернівецький.

Духовні лідери Буковини під час цієї зустрічі мали нагоду прослухати службову інформацію від представника Державної фіскальної служби України в Чернівецькій області, державного реєстратора відділу державної реєстрації реєстраційної служби Чернівецького міського управління юстиції. До учасників засідання також звернувся представник Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, який нагадав про умови пожежної безпеки в культових спорудах.

Окрім того, учасники зібрання обговорили законодавчі зміни в питаннях перереєстрації статутів релігійних організацій; проведення на Буковині 10 квітня 2018 року «Молитовного сніданку» з ініціативи Чернівецької обласної ради та за участю представників усіх конфесій краю; заходи в Чернівецькій області з відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України; підтримку електронних петицій і проведення роз’яснювальної роботи серед віруючих про формування єдиної християнської позиції перед державною владою України щодо захисту традиційних Біблійних сімейних цінностей перед пропагандою ЛГБТ.

Владика Йосафат мав добру нагоду поспілкуватися з ієрархами інших Церков, почути інші думки міжцерковного діалогу та представити позицію УГКЦ. Поліконфесійна зустріч в стінах Чернівецької ОДА завершилась спільною Господньою молитвою «Отче Наш».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next