АКТУАЛЬНО

Владика Йосафат (Мощич) взяв участь у роботі Ради Церков Чернівецької області

Четвер, 11 жовтня 2018, 11:22
Правлячий єпископ Чернівецької єпархії Йосафат (Мощич) узяв участь у роботі Ради Церков Чернівецької області.

Головуючий на зборах – представник РКЦ отець Анатолій Шпак на початку засідання звершив молитву про заступництво Боже та провід Святого Духа для спільних рішень Ради. До порядку денного представники Церков та релігійних організацій краю внесли чотири головні питання: охорона культурної спадщини; створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви; законодавчі зміни у сфері державної реєстрації статутів релігійних організацій; святкування Дня Біблії у м. Чернівцях.

Представник відділу охорони культурної спадщини Чернівецької ОДА представив чинні нормативи та порядок вивезення за межі України творів релігійного мистецтва, які представляють духовну та мистецьку вартість. Архиєпископ Чернівецький і Кіцманський УПЦ КП Онуфрій ознайомив присутніх з процесом отриманням Томосу. Рада уважно вислухала представника УПЦ КП та прийняла спільне відкрите звернення щодо збереження міжконфесійного миру в Україні та в Чернівецькій області зокрема.

Єпископ Чернівецький Йосафат наголосив, що УГКЦ жодним чином не бере участі в процесі отримання Православною Церквою Томосу та зауважив, що на місцевому рівні вірні та духовенство потребують сьогодні толерантного ставлення одне до одного та християнської любові між Церквами нашого міста.

Про законодавчі зміни в сфері державної реєстрації статутів релігійних організацій шановних учасників зібрання інформував пан Сергій Бухаров – керівник відділу у справах релігії ЧОДА.

Про святкування Дня Біблії у м. Чернівцях інформував старший пресвітер Чернівецького обласного об’єднання Української Церкви Християн Віри Євангельської Петро Карпов. Рада заслухала інформацію та вирішили святкування провести в травні 2019 року. Преосвященний Йосафат запропонував зібранню спільно розробити програму святкування Дня Біблії та подати на затвердження Ради. Пропозиція була підтримана одноголосно. Наступні збори Церковної Ради відбудуться під головуванням представника Церкви Адвентистів Сьомого Дня.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next