АКТУАЛЬНО

Владика Йосафат Мощич здійснив молитовний об’їзд Чернівці з відреставрованою іконою Матері Божої «Надія Безнадійних»

Вівторок, 14 квітня 2020, 12:44
Буковинська чудотворна ікона Матері Божої «Надія Безнадійних», яка від листопада 2019 р. перебувала у Львові на реставрації, 11 квітня повернулася до Чернівецького катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці.

Одразу у неділю, 12 квітня, єпископ Чернівецький Йосафат Мощич у супроводі пресвітерів здійснив молитовний об’їзд містом із іконою у намірі могутнього заступництва Пресвятої Богородиці, покровительки Буковини, за чернівчан, увесь буковинський край та Україну.  Об’їзд тривав 16.00 до 18.00  години із зупинками біля греко-католицьких парафій. Усю дорогу єпископ із священниками прославляли Пресвяту Богородицю в чудотворній іконі молитвою вервиці.

«У цей особливий час, коли всі потребуємо надійного захисту, ми знову будемо особисто молитися перед іконою в намірі збереження нашого міста та народу, а коли завершиться карантин, тоді ця ікона стане доступною до вселюдного почитання. Вимолюємо, щоб це було вже у травні, який є особливим місяцем почитання Богородиці в Католицькій Церкві.

Також для нас було великою несподіванкою і радісною новиною довідатися, що при реставрації з’ясувалося наступне: нашій іконі не двісті років, а приблизно чотириста! Цілком ймовірно, що ікона є реплікою Ченстоховської ікони Матері Божої. Але про все це напишемо згодом, коли отримаємо всі необхідні документи та зробимо офіційне представлення в катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці.

Ми віримо, що і тепер Матір Божа зробить своє перше чудо після реставрації і збереже наше місто – зупинить пагубну пошесть.

Нехай відновлений первісний лик Богородиці та Ісуса відновить і в нас образ і подобу дітей Божих. Пресвятая Богородице, спаси нас!» -  сказав владика Йосафат.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next