АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф (Мілян) - прочанам: "Нехай дорога до Зарваниці буде початком вашої дороги до життя в Бозі"

Субота, 03 серпня 2013, 22:58
Якщо будемо здатні ділитися Богом як хлібом насущним, ділитися любов’ю, усім тим, чим багата людська душа, то до дому нашої душі прийде пророк і скаже, як ми маємо жити, і покаже дорогу до спасіння. Нехай пошук Бога і Його пророка допоможе нам усім на дорогах нашого життя як величезної прощі.

З такими словами звернувся голова Пасторально-місійного відділу УГКЦ владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, до учасників VIII Міжнародної пішої прощі мігрантів та їхніх родин із Самбора до Зарваниці після Літургії в храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора.

“Дорога - це завжди якийсь тягар: посухи, чи забагато дощу, чи інші незручності. Нехай ця далека, вибрана вами дорога до Зарваниці буде початком вашої дороги до дороги життя в Бозі. Нехай ця дорога випрямить дороги життя людські, які будуть споглядати Вашу непросту ходу до Зарваниці від одного чудотворного місця до подільського краю. Хай ця дорога настановить усіх до ревної молитви, щоб ця молитва навертала і євангелізувала”, - зазначив владика Йосиф.

Єпископ також привітав найстаршу прочанку цьогорічної прощі Юстину Курчик із її 80-річчям.

Із Самбора до Зарваниці вирушило близько 300 паломників. У перший день прочани обідали в с. Луки на території Рудківського деканату. Зустрів учасників прощі парох храму Матері Божої Неустанної Помочі, Рудківський декан о. Іван Заяць. Перша ночівля пройшла в Градівці, де прочан зустрічав о. Іван Греділь, парох храму Пресвятої Євхаристії.

Духівники прощі: о. Ігор Козанкевич, директор Благодійного фонду "Карітас" Самбірсько-Дрогобицької єпархії; о. Богдан Лехович, духівник Благодійного фонду "Карітас", о. Мирослав Пронюк, парох села Слобідка Тисменицького деканату Івано-Франківської миторополії, о. Антон Борис, адміністратор парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Козятин Вінницького протопресвітерства Київської єпархії.

Звернувся в перший день до прочан смс-повідомленням з Італії секретар ПМВ, о. Василь Поточняк: "Дорогі паломники, всечесніші отці і боголюбиві миряни! Господь Бог увосьме єднає наші родини і гартує наш дух у пішій молитві із Самбора до Зарваниці. Крокуючи духом з вами, я схиляюся перед вашими ногами, щоб обійняти їх. Вдивляйтеся в небо, бо ваше жертовне паломництво благословляє Господь. З вами отець Василь Поточняк".

Нагадаємо, від 2 до 11 серпня 2013 року триває VIII Міжнародна піша проща мігрантів та їхніх родин із Самбора до Зарваниці. Організатор прощі - Пасторально-місійний відділ УГКЦ і Благодійний фонд "Карітас" Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

 

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next