АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф Мілян на Житомирщині освятив новий храм УГКЦ

Вівторок, 11 серпня 2020, 17:07
У неділю, 9 серпня 2020 року, владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, освятив новий храм на честь святого великомученика Пантелеймона УГКЦ у с. Михайленки, що на Житомирщині.

Цього дня у Михайленках владика Йосиф очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Разом з єпископом участь у молитві взяли священники Житомирського протопресвітерства та запрошенні гості.

Зустрічаючи архиєрея, протоєрей Роман Шкрібенець, адміністратор місцевої парафії УГКЦ, зазначив: «Як побита дорога до нашого храму, так душі та людські серця мешканців цього села побиті життєвою дорогою. Цей храм стане місцем привернення їх гідності. Тому просимо вас очолити цю молитву, щоб тут оздоровлювалися усі, хто цього потребує».

Далі владика Йосиф очолив Чин освячення нового храму, а відтак Архиєрейську Божественну Літургію. Під час проповіді єпископ вказав на рівень прогресу сучасної медицини. «Святий Пантелеймон був фаховим медиком, допомагав людям, а коли став священником, то зцілював ще більше. Та важливо усвідомити, що зцілює не священник, ікони, мощі чи святі, а Господь через їхнє посередництво та нашу віру».

Після молитви протосинкел Київської архиєпархії нагородив подячними грамотами парафіян храму. Разом із цим єпископ подякував адміністраторові парафії протоєрею Романові Шкрібенцю і всім доброчинцям. Відтак владика уділив усім парафіянам своє архиєрейське благословення.

Дякуючи всім, хто долучився до будови храму, владика Йосиф сказав: «Всі пам’ятаємо уривок, де апостоли вернулися до Ісуса Христа з радістю, кажучи: "Господи, навіть і біси коряться нам з-за твого імени. Одначе, не радійте тому, що духи вам коряться, але радійте тому, що ваші імена записані на небі". Щиро вірю, що і Ваші імена записані на небі, вірю, що ви шукатимете навернення та зцілення у цьому храмі, не минаючи його».

Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next