АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф Мілян привітав Блаженнішого Святослава із річницею священства

П'ятниця, 26 червня 2020, 17:51
«Чи то єпископ, чи то священник, кожен покликаний справляти Євхаристію та дарувати Тіло і Крові Господа нашого Ісуса Христа.

Це особливе покликання: тримати на руках того, хто у своїх руках тримає Всесвіт», - цими словами єпископ Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, привітав Блаженнішого Патріарха Святослава з нагоди 26-ї річниці з дня отримання священничих свячень.

Нагадаємо, що 26 років тому Святе Таїнство Священства прийняв Блаженніший Патріарх Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви. Це сталося 26 червня 1994 року із рук Блаженнішого Мирослава Івана кардинала Любачівського.

З цієї нагоди владика Йосиф Мілян привітав Главу УГКЦ у форматі відеопривітання. «Ця річниця гідна дяки Богові за цей дар, який ви отримали двадцять шість років тому», - йдеться у вітанні.

Протосинкел Київський зазначив, що Христове священство це особливе покликання, до якого Господь покликав своїх апостолів та учнів. Давши їм можливість розгрішати з гріхів та відкривати Брами Царства, Ісус доручив їм подавати людству Євхаристійний хліб, який є завдатком вічного життя для світу та людини.

«Тішимося з Вашого священства, тішимося з того, що жертвуєте себе разом з Христом для світу та людини. Тішимося з того, що вмієте бути прикладом доброго священника через двадцять шість років після рукоположення. Тішимося з того, що через Ваші святительські руки Церква наповнюється новими покликаннями та новими священниками… Хай Бог буде Вашою силою і Вашим натхненням служити світові», - наголосив архиєрей.

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next