АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф Мілян розпочав візит до Португалії і відслужив Літургію для українців Фару

Середа, 23 жовтня 2019, 12:50
Голова ПМВ владика Йосиф Мілян розпочав душпастирський візит до Португалії з м. Фару і відслужив Літургію в парафії УГКЦ Святого Антонія, настоятелем якої є о. Олег Трушко.

Отець Олег і місцева громада УГКЦ зустріли в аеропорту єпископа разом з працівниками ПМВ о. Андрієм Гахом і о. Віталієм Храбатином.

Під час проповіді голова ПМВ наголосив, що головною мотивацією християнського життя має бути любов.

«Ми всі розуміємо, що наше життя мусить бути вмотивованим. Кожен із нас має різні мотиви: заробити, народити і виховати дітей, триматися свого, своєї Церкви, свого коріння, українства. І наші мотивації ніби логічні. А Бог демонструє певний алогізм: чому Він прийшов у такий спосіб, чому жив серед нас, чому рятував, оздоровлював, чому, врешті-решт, дозволив себе розп’яти і померти? Відповідь на це - сама сутність Бога. Бог є любов. Бог з рації любові створив нас з вами. З цієї ж рації любові прийшов до нас у світ. З цієї ж рації любові був розп’ятий, щоби цю любов показати аж в такий спосіб, - зазначив владика Йосиф. - Які мотиви рухають нами, християнами третього тисячоліття? Бог хоче, щоби головною мотивацією нашої віри і всього нашого життя була любов, любити Бога і ближнього як себе самого. Що значить любити себе? Пізнати, звідки ти прийшов і куди йде твоє життя. Пізнати, що ти на цьому світі - частинка Божого світу, що ти маєш бути частинкою Божої любові. І все, що ми робимо, маємо робити з любові до Бога і ближнього. Це має бути головна мотивація нашого християнського життя».

Єпископ відзначив, що сьогодні на Сході України служать багато капеланів УГКЦ, які працюють з військовими, переконуючи їх у тому, що вони повинні захищати батьківщину, дружину, дітей, батьків не з ненависті до ворога, а з любові до Господа Бога.

Також владика Йосиф подякував громаді міста Фару за гостинність і збереження власної ідентичності. «Я хотів би подякувати, що ви сьогодні тут, що ви були на летовищі, – і я був приємно здивований, коли побачив вас там у вишиванках і з українськими прапорами. Я не сподівався, що вас буде так багато, - звернувся до вірних голова ПМВ. – Вітаю вашу християнську і українську позицію. Тішуся, що так далеко від дому ви залишаєтеся собою, а також змінюєте Україну. Не тільки тим, що посилаєте свої гроші до родини, але приїжджаєте туди, вже ментально інші, ви думаєте і поводитесь як європейці. І у такий спосіб ви змінюєте Україну і приносите європейські стандарти».

У рамках візитації до Португалії голова ПМВ також відвідає Лісабон, Порто, Сетубал, Віла-Нова-де-Гайя, де зустрінеться з вірними УГКЦ і місцевими ієрархами.

pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next