АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф Мілян: «Те, що створив маестро Скорик, буде довго захоплювати народи світу»

Четвер, 04 червня 2020, 10:26
«Те, що створив маестро Скорик, свідчить, що він був дуже уважний до диригентської палички Великого Маестро - Господа Бога. Тому міг видати зі своєї душі так багато духовної поживи для свого народу», - сказав владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час Парастасу за упокій видатного композитора Мирослава Скорика 3 червня 2020 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Під час промови протосинкел Київської архиєпархії також зауважив: «Ми усі - як велика концертна громада. У цьому світі, немовби в оркестровій ямі, ми повинні видавати милозвучну музику кроками свого життя. Цією музикою світ має захопитися... Але дуже часто ця музика дисонує».

«Чи справді ми всі погані? - продовжуючи, запитав архиєрей і відповів: - Ні! Бог, що творить - творить добре! Лише ми часто не видаємо потрібної музики і ноти. Бо не уважні до диригентської палички Великого Маестро. Не вміємо, або не хочемо, чи неуважно читаємо ті партитури, які написав Господь».

За словами владики Йосифа, Господь очікує милозвучності від кожної скрипки людської душі. «Мабуть, видати музику – замало мати бажання. Потрібна величезна праця і посвята. Ми сьогодні молимося за того, кому Бог доручив своєрідну місію... Він настільки був уважним до мелодій свого народу, що Блаженніший Любомир у присутності секретаря Східної Конгрегації у Вічному місті казав, що не може той пізнати України та її душі той, хто не чув «Мелодії» Скорика…» - пригадав архиєрей.

Завершуючи проповідь, владика наголосив: «Музика, якщо не вічна, не довготривала... Те, що створив маестро Скорик, буде довго захоплювати народи світу, серце та душу українця… Сьогодні взиваємо до Господа, щоб простив йому всі прогріхи, вільні й невільні, та оселив душу його, де немає болізні, ані печалі, а життя безконечне в небі».

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next