АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф (Мілян): «Український мігрант вже втомився ходити по європейській пустелі і прагне мати стале місце свого проживання»

Середа, 26 жовтня 2016, 10:51
Зустріч єпископів Східних Католицьких Церков Європи стала мотивацією для проведення Форуму мігрантів УГКЦ в Європі. Ми хотіли підкреслити важливість теми, яку обговорювали єпископи Східних Католицьких Церков Європи. Для участі у Форумі ми запросили представників Апостольського Престолу, МЗС України, міністра освіти Лілію Гриневич, бо говорили про міграційне право та про проблеми, пов’язані з ним, та про шкільництво.

Про це сказав владика Йосиф (Мілян), голова ПМВ УГКЦ, розповідаючи про проведення Форуму мігрантів УГКЦ Центральної та Західної Європи на тему: «Розвиток духовного та суспільного життя українців в Центральній та Західній Європі. Ініціативи Української Греко-Католицької Церкви, громадських організацій та держави» на радіо «Ватикан».

«Ми повинні працювати над новим форматом української школи в Європі, де формується наша діаспора. Я думаю, що ми живемо в особливий переломний період, коли український мігрант вже втомився ходити по європейській пустелі і прагне мати стале місце свого проживання», - пояснив єпископ.

За його словами, стратегія розвитку УГКЦ передбачає роботу з вірними, хоч би де вони були і скільки б їх було: «Ми старатимемося посилати душпастирів туди, де є наші вірні. Очевидно, якщо їх там багато, то намагатимемося розвивати там наші ієрархічні структури. Оскільки такий підхід у душпастирстві є перевіреним, коли є єпископ та ієрархічна структура».

Владика Йосиф повідомив, що вже є достатньо країн, де б УГКЦ це вже могла робити. «Прагнемо, аби наша Церква дійшла до кожного християнина-українця, який шукає за Богом, який хоче окроплюватися духовно у Святих Тайнах у своїй Церкві, у своєму обряді, своєю мовою», - сказав владика Йосиф.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next