АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф Мілян запропонував семінаристам продовжити навчання в Іспанії або Португалії

Середа, 06 лютого 2019, 15:13
Голова ПМВ владика Йосиф Мілян під час традиційної зустрічі з вихованцями Дрогобицької семінарії запропонував семінаристам після 4-го курсу продовжити навчання у духовних закладах Іспанії та Португалії з подальшою перспективою душпастирства на тих теренах для духовної опіки українських греко-католиків.

«Щоб більш успішно працювати для наших мігрантів, маємо пропозицію для дрогобицьких семінаристів: після 4-го курсу ви можете зголоситися на студії до Мадрида чи Барселони в Іспанії, Сетубала в Португалії. Разом з базовим курсом ви вивчите мову, інтегруєтеся в духовне і культурне життя країни та після завершення навчання зможете залишитися в тих країнах душпастирювати для наших вірних або повернутися в Україну. Якби хтось хотів – має бути згода семінарії і правлячого єпископа», – запропонував владика Йосиф семінаристам.

Крім того, відзначив єпископ, надаються і стипендії на вищі студії до Іспанії і Лівану, де можна здобути ліцензіат чи докторат і залишитися душпастирювати для вірних УГКЦ.

Презентуючи діяльність ПМВ, владика Йосиф відзначив, що відділ покликаний надавати духовну опіку вірним УГКЦ, де немає ієрархічних структур Церкви. На сьогодні йдеться про 44 країни світу.

«У 20 країнах створені громади, є священики. Натомість інші ще чекають своїх душпастирів, – зазначив владика Йосиф. – У березні наші священики матимуть реколекції на Святій Землі і після того наша делегація відлітає до Південно-Африканської Республіки. У Кейптауні, Преторії, Йоганнесбургу, найбільших містах ПАР, є наші вірні. Ми зробили «розвідку боєм» – туди приїжджав наш священик. Тепер узгодимо з нунцієм і місцевим єпископом питання сталого перебування нашого священика».

Єпископ також відзначив, що ПМВ має запрошення від вірних УГКЦ відвідати з душпастирським візитом Грузію, Шанхай і Таїланд. «Вчора у Франківську був студент, який вивчає китайську і готовий їхати до Китаю. У Києві теж є семінарист, який цікавиться Китаєм і готовий їхати, –зазначив голова ПМВ. – Ми працюємо над тим, щоб мати певний банк потенційних кандидатів на служіння нашим мігрантам у різних країнах. Підходимо до кожного відповідально. Не кожен, хто бажає їхати, має підстави. Головне – знання мови. Крім того, креативність і второпність. З семінарії всі виходять добрими. Але це добро ще треба культивувати і чимсь живити – і тоді воно розвинеться».

Під час зустрічі владика Йосиф вручив грамоту з нагоди 10-ліття ПМВ ректору Дрогобицької духовної семінарії о. Миронові Бендику.

У зустрічі також взяли участь працівники ПМВ о. Андрій Гах, о. Віталій Храбатин та о. Роман Ільницький, які презентували свій напрямок роботи у відділі.

pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next