АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф Мілян освятив благодійну допомогу для мешканців Дарницького району Києва

Субота, 08 серпня 2020, 11:45
7 серпня владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, освятив понад 100 ящиків благодійної допомоги для мешканців Дарницького району м. Києва. Ця допомога призначена для людей, особливо вразливих на недугу коронавірусу COVID-19.

У молитві також взяли участь о. Роман Сиротич, синкел у справах соціального служіння, та о. Андрій Боднарук, настоятель громади УГКЦ у Дарницькому районі.

Архиєрей зазначив, що про хліб насущний молимося щодня в молитві «Отче наш». «Людина мусить їсти, щоб жити. Але через брак їжі Господь хоче нас чогось навчити. Так вчимося благословляти руку того, хто дає хліб насущний, особливо тоді, коли його бракує».

Також протосинкел Київської архиєпархії зауважив, що все на світі є ласкою. «Ласка людей походить від Божої. Усе це вчить, що ми багаті. Можливо, інколи не маємо шматка хліба, не маємо золотих кредитних карток, проте маємо особливий інвестиційний скарб у серці. Цей скарб найкраще видимий тоді, коли зауважуємо потребу любити, співчувати, підтримати когось на дусі».

Відтак владика закликав усіх бути щедрими, обдаровуючи інших. «Вміймо бути вдячними тим, хто зауважує нашу потребу. Благословімо Бога, який посилає нам різні ласки на щодень», – наголосив архиєрей.

Від Патріаршого собору Воскресіння Христового ця допомога попрямувала в Дарницький район. Там о. Андрій Боднарук, адміністратор парафії Бориса і Гліба УГКЦ, передав продуктові набори та засоби гігієни дарничанам. Звертаючись до присутніх, він заохотив усіх молитися за жертводавців і вчитися ділитися дарами, які Господь щодня щедро подає усім людям. Душпастир окремо висловив подяку за надану благодійну допомогу працівникам БФ «Карітас-Київ», Крітасу України та Карітасу Інтернаціоналіс.

Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next