АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф Мілян освятив наріжний камінь під будівництво храму УГКЦ у місті Вишневе, що на Київщині

Понеділок, 05 липня 2021, 10:25
3 липня 2021 року владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, у місті Вишневому, що на Київщині, здійснив чин поставлення хреста та освячення наріжного каменя під будівництво храму Святої Анни Української Греко-Католицької Церкви.

З архиєреєм співслужили священники Київської архиєпархії: протоієрей Володимир Мальчин, адміністратор парафії Святої Анни, протоєрей Мирослав Латинник, протопресвітер Вишгородського протопресвітерства, протоєрей Павло Локоть, синкел у справах духовенства, протоієрей Роман Улей, секретар владики, о. Василь Барна, адміністратор парафії Володимира та Ольги Ольги села Святопетрівське, та о. Ярослав Павлюк, сотрудник парафії Святої Анни. У заході також взяли участь представники міської влади Поліщук Олексій Васильович, заступник  міського голови Дікова Іллі Валерійовича та Олександр Горган, ексголова Київської обласної державної адміністрації.

Звертаючись до присутніх, владика Йосиф зауважив, що будівництво храму у Вишневому триває вже двадцять років, з моменту, коли почалося служіння Літургій у приватних оселях. «Храм будується на основі каменю, котрою є людина – у неї камінь віри, у неї камінь позиції, у неї камінь той, про який каже Христос до Петра: «Ти скеля, на тобі збудую Мою Церкву», – наголосив архиєрей.

Ведучи далі, протосинкел Київський говорив про важливість будування живої Церковної спільноти: «Можна знайти достатньо грошей, побудувати камʼяний храм, зробити екстер’єр та інтер’єр, але там не буде Бога, там не буде божественного, там не буде людини, яка вірить і любить Бога. Бо легше часом збудувати кам’яний храм – сакральну споруду, важче збудувати Церкву із живого каміння - людських душ».

Опісля зі словом подяки звернувся о. Володимир Мальчин: «Дякую всім присутнім, що розділили з нами сьогоднішнє свято. Віримо, що новий храм Святої Анни стане окрасою міста та місцем, де всі люди доброї волі зможуть зростати духовно».

Запрошуємо людей доброї волі долучитись до процесу будівництва храму Святої Анни УГКЦ у місті Вишневому:

№ картки Приват: 5169 3305 1966 5225

РГ ПАРАФIЯ СВЯТОЇ АННИ КИЄВО-ВИШГОРОДСЬКОЇ ЕКЗАРХIЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ, ЄДРПОУ 35772490,

Рахунок в АТ КБ “ПРИВАТБАНК” (ЄДРПОУ банку 14360570, код банку 305299)

№ UA863052990000026008046800399,

валюта UAH (Українська гривня),

Адреса вiддiлення: 02002, м. Київ, вул. Микiльська-Слобiдська, 2В

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next