АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф (Мілян): «Щоби бути місіонером, недостатньо диплома і кількох сертифікатів - необхідне особливе покликання»

Вівторок, 02 липня 2013, 13:59
Відповідальність і вишкіл наших священиків для служіння за кордоном, їх моральний авторитет, освіченість і креативність у підходах до такого душпастирства повинні бути дуже високими. Про це завив владика Йосиф (Мілян), голова Пасторально-місійного відділу УГКЦ, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, під час лекції для семінаристів у рамках практичного курсу з місійного служіння в Тернопільській вищій духовній семінарії імені Патріарха Йосипа Сліпого, що при Марійському духовному центрі в Зарваниці.

«Щоби бути місіонером, недостатньо диплома і кількох сертифікатів - необхідне особливе покликання, з яким треба народитися і потім його розвивати», − наголосив владика Йосиф. 

Голова ПМВ відзначив, що їхати на служіння за кордон – це завжди тяжка праця, незалежно від країни перебування. Він окреслив виклики, які найчастіше виникають перед душпастирями УГКЦ на місійних теренах.

«Перший виклик − це вимога целібату. Пробуємо переконати західний світ, що одружений священик нічим не гірший від целібса. Якщо душпастирювати приїде одружений священик, то фактично приїде два в одному − і ці двоє зможуть зробити більше для наших людей, ніж один священик. В ідеалі так би мало бути», − зазначив владика Йосиф.

Ще однією небезпекою єпископ назвав біритуалізм, до якого іноді вдаються священики УГКЦ на Заході. «Він служить у католицькому костелі й часто праця для Римо-Католицької Церкви бере верх – він не має часу служити нашим людям. Нібито від РКЦ отримує утримання, але втрачається для нашої Церкви. Треба мудро чинити і розуміти, що тебе послав єпископ, щоб послужив рідному народові», − наголосив голова ПМВ.

Владика відзначив, що дуже важлива для священика на місійних теренах креативність і второпність, велика любов до людей і розуміння їхніх проблем.

Він також розповів семінаристам про потреби душпастирювання в Київській архиєпархії, зазначивши, що вони не відрізняються від потреб Західної України. «Київська архиєпархія − це не місійні терени. Це рідна земля. Тільки ментальність трохи інша», − зазначив владика.

Голова ПМВ наголосив, що початки завжди важкі, але якщо Бог заклав у людині покликання місіонера, то від нього не втекти.

Прес-служба ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next