АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф Мілян у Броварах освятив новий іконостас

Понеділок, 11 лютого 2019, 20:42
«Ми часто кажемо, що в цьому світі від нас багато не залежить. Навіть українські вибори: від нас може ні, але від мене так. Від мене, як кожного з нас. І неправда, що один у полі не воїн. Одна людина може зробити кардинальні зміни власного світу і навколишнього», – про це 10 лютого 2019 року сказав владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час торжественного празника в храмі Трьох Святителів у Броварах.

Цього дня з нагоди престольного празника парафії Владика Йосиф Мілян освятив новий іконостас та очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Разом з єпископом співслужили духовенство Київського та Вишгородського протопресвітерств на чолі з протоієреєм Олегом Панчиняком, парохом громади УГКЦ у Броварах.

У своєму слові до вірних архиєрей зауважив: «Людина все сприймає через зір: співрозмовника, навколишній світ, оком ми спочиваємо на прекрасному. Іконостас у Броварах – це не тільки витвір сакрального мистецтва, тобто духовного виміру, це для нас писане Євангеліє». Ведучи далі, владика закликав замислитися в контексті недільного Євангелія, наскільки ми вміємо шанувати чистоту, святість власної душі. «Бог завжди стукає у двері нашого серця. Від нас залежить, наскільки ми готові, хочемо впустити Бога до дому власної душі. Запросити Бога до дому нашої душі означає за прикладом Закхея змінити життя», – зазначив архиєрей.

Завершуючи, владика привітав усіх присутніх зі святом: «Вітаю сьогодні всю чесну вашу громаду разом із душпастирями. Нехай сьогодні це освячення іконостаса і подячна молитва за всіх вас, за ваших рідних, знайомих буде прийнята Богом, щоб надалі ми могли рости та розвиватися, щоб гріх не затьмарив вашого обличчя».

відео

Прес-служба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next