АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф Мілян в Австрії взяв участь у пресконференції з нагоди 30-ліття заснування Фонду допомоги Сходу

Четвер, 16 січня 2020, 15:05
14 січня 2020 року у місті Санкт-Пельтен (Австрія) владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, узяв участь у пресконференції з нагоди ювілею 30-ліття заснування Фонду допомоги Сходу.

Поруч із владикою головними доповідачами були: директор місцевого єпархіального Карітасу Ганнес Цізельсбергер, керівник Пасторального відділу єпархії Йоган Віммер та довголітній член комітету Фонду допомоги Сходу пані Гелена Реннер.

Як розповів протоієрей Іван Сохан, тридцять років тому австрійські католики вирішили підтримати країни східного блоку в часі демократичних процесів розпаду Радянського Союзу. Услід за Угорщиною та Румунією, єпархія Санкт-Пельтен розпочала активно допомагати також Україні. За довгі роки ця єпархія надала підтримку різноманітним соціальним та пасторальним проєктам. Як було наголошено під час пресконференції, сьогодні у Фонді пишаються багаторічною і плідною співпрацею з Київською архиєпархією.

Під час пресконференції владика Йосиф Мілян розповів про актуальну ситуацію в Україні та подякував за підтримку в успішній реалізації спільних проєктів, зокрема душпастирської опіки Дитячої центральної клінічної лікарні в Києві.

На завершення економ Київської архиєпархії протоієрей Іван Сохан коротко представив новий проєкт соціальних ХАБів для дітей, який минулого року вже успішно стартував на окремих парафіях при місцевих парафіяльних карітасах, за співпраці Карітас-Київ.

«Ми, як Церква, прагнемо конкретно ставати на захисті найбільш убогих і найменш захищених людей. Тому потребуємо в цьому вашої солідарної підтримки як партнерів», - підсумував владика Йосиф. Цим самим архиєрей закликав місцевих католиків долучитися до загальноцерковної збірки, яка 7 лютого буде проводитися в усіх парафіях єпархії Санкт-Пельтен. Відтак кожен вірний зможе підтримати Фонд допомоги Сходу для фінансування різноманітних пасторальних і соціальних проєктів, серед яких і проєкти Київської архиєпархії.

Зазначимо, що цими днями триває робоча подорож владики Йосифа Міляна до Австрії та Німеччини. Метою подорожі є плекання та розвиток партнерських відносин із місцевими католицькими єпархіями, задля підтримки пасторального та соціального служіння на теренах Київської архиєпархії УГКЦ.

Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next