АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф Мілян висловив слова співчуття з приводу смерті протодиякона Михайла Продиуса

П'ятниця, 05 березня 2021, 16:34
«Він голосно і велично служив Богу та часто дуже щиро посміхався людям», - написав у листі скорботи владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, з приводу смерті протодиякона Михайла Продиуса.

У своєму листі протосинкел Київської архиєпархії зазначив, що звістка про смерть протодиякона Михайла Продиуса до багатьох сердець дісталася із важким та нестерпним болем. «З болем заридала його дорога мама, яку по-синівськи так віддано любив Михайло. Зажурилася дружина, осиротіли діти: скарби його життя, які Михайло надбав під час своєї земної мандрівки. Затужила родина, заплакали односельчани з Бринець», - йдеться у слові архиєрея.

Продовжуючи, владика зауважив, що сьогодні із сумом та в молитві в обійми Небесного Отця проводжає протодиякона Михайла вся церковна сім’я, а передусім духовенство Київської архиєпархії: «У скорботі вдивляємося в небо та дякуємо Господеві, що дарував нам бути учасниками життя протодиякона Михайла. Дякуємо за те, що досі був у рядах київського духовенства, що був посеред нас та вірно й поважно служив Богу на Київських пагорбах. Настав час перейти в інші ряди, які є вічні, де немає болізні, ні печалі, де триває життя безконечне! Сьогодні у небесних просторах він продовжує своє дияконське служіння».

Вислови співчуття владика Йосиф надіслав від імені всього духовенства Київської архиєпархії. Завершується лист словами: «У молитві обіймаємо його дружину Катерину, дітей Тараса та Христину. З болем єднаємося із мамою Михайлиною. Скорбимо з усією родиною. Дякуємо вам, що ви стали частинкою його життя! Дякуємо, що стояли на стежині його дияконського служіння, що в усьому підтримували його! Дякуємо та запевняємо вас у солідарній підтримці! Обіцяємо молитву за новопреставленого слугу Божого протодиякона Михайла, щоб Господь Бог оселив Його на місці спочинку, де всі святі та праведні спочивають. Молимося, щоб Господь полегшив ваше терпіння, щоб надія на Боже милосердя замінила біль, який огорнув ваші серця. Спочивай з Богом, чесний дияконе Михайле! Вічна пам’ять!».

Пресбюро Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next