АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф Мілян висловив співчуття з приводу смерті директора Шевченківського національного заповідника в Каневі

Четвер, 23 липня 2020, 10:55
Владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, висловив щирі співчуття з приводу смерті достойного пана Мар'яна Піняка, довголітнього директора Шевченківського національного заповідника в Каневі.

«Дорога скорботна родино! Шановні працівники Шевченківського національного заповідника в Каневі! Із сумом сприйняв я звістку про відхід до нашого Господа Ісуса Христа по вічну нагороду достойного пана Мар'яна Піняка, довголітнього директора Шевченківського національного заповідника в Каневі. Особисто та від імені духовенства і мирян Київської архиєпархії УГКЦ висловлюю всім вам співчуття та запевнення в молитвах у наміренні спочилого», — йдеться у листі архиєрея.

Владика зазначив, що Господь благословив Мар'яна Піняка на багато звершень для плекання української культури. «Популяризуючи пророче слово нашого Кобзаря, пан Мар’ян своєю скромною постаттю роздмухував вогонь великого Шевченка, щоб він не переставав горіти нашим сучасникам», - зауважив єпископ-помічник Київської архиєпархії.

«Особливо дякую пану Мар’яну за започаткування спільно з нашою Церквою «Прощі до Тараса», яка горне до Канева, до могили Тараса Шевченка, численну кількість людей для того, щоб набралися вогню любові, котрим горів Кобзар, до рідного народу, до його мови, культури та історії. І доки триватиме проща, доти згадуватимуть і пана Мар’яна, який стояв біля її витоків», — запевнив протосинкел Київський.

Свій лист владика Йосиф завершив словами молитви: «Віддаємо душу покійного в руки милосердного Бога та благаємо про дарування йому вічного життя! Сотвори, Господи, вічну пам'ять новопреставленому рабу Божому Мар’яну та осели його в місці світлому і квітучому, звідки втекла усяка болізнь і печаль».

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next