АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф (Мілян) відслужив Літургію в Тарту і поспілкувався з громадою

Понеділок, 24 вересня 2018, 12:05
У неділю, 23 серпня, у рамках візиту делегації ПМВ до Естонії відбулася Архиєрейська Божественна Літургія в місті Тарту, яку очолив голова Пасторально-міграційного відділу Української Греко-Католицької Церкви владика Йосиф (Мілян).

Із ним співслужили душпастир для українців греко-католиків Естонії о. Олег Поп’юк та працівники ПМВ – о. Андрій Гах, о. Віталій Храбатин та о. Роман Ільницький.

Після Літургії відбулася зустріч і спілкування з громадою.

Це перший візит українського греко-католицького єпископа до цієї громади на запрошення українців.

Тарту – друге найбільше місто Естонії після Таллінна. Це велике студентське містечко, до якого на навчання приїжджає і багато української молоді, а останнім часом українці приїжджають сюди на роботу.

Служіння в місту Тарту розпочалося на початку 90-х. Отець Павло Яхимець, ЧСВВ,  доїжджав сюди з Вільнюса – так започаткувалася громада. З 2003 року о. Володимир Палієнко розпочав служіння в Естонії – Таллінні й Тарту. Саме відтоді відбувалися постійні богослужіння (один раз на місць). З плином часу громада виросла та зміцніла. Із заміною священика в 2015 – о. Олега Поп’юка – богослужіння почали здійснювати двічі на місяць. В українській суботній школі Тарту проходить катехизація, проводяться літні християнські табори.

http://pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next